Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 24. mai

Travelt på jobben? Ikke stress, i vår nyhetsmorgen gir vi deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

 

E24: Børsuro rammer Euronext Growth, der mange hydrogen- og fornybare virksomheter er registrert. Nå antas det at 40 milliarder er barbert bort. — Rentehopp, inflasjon og aksjesmell gjør at investorene trekker i bremsen, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordea til E24.

— De luftige tingene i finansmarkedet, det som er typisk drevet av optimisme, det har vi sett mye mindre av. Jeg tror det har skjedd med Euronext Growth også, sier han.

Ellers er det flere som i dag har fått med seg Norwegian Hydrogens nye satsing Hellesylt Hydrogen Hub blir realisert – etter at de har signert avtale med tyske FEST verdt 100 millioner. Her bruker vi vår egen sak:

Leverer grønt hydrogen til Geirangerfjorden—to år før fristen

Biogassbransjen: Når el og hydrogen blir mer tilgjengelig i landtransporten vil det frigjøre biogass til bruk i for eksempel industri og skipsfart, mener Air Liquide Skagerak.

Avisa Hordaland: Olav, Stig Ove og Kristian vil satse på grønn hydrogen med nytt firma, nemlig Voss Hydrogenteknologi AS. De starter med et forsøkslaboratorium, som fortsatt er under bygging, men på sensommeren og høsten skal de være i gang med prøving og feiling i stadig større skala.

Målet er altså å skalere opp etter hvert, og gründerne gir seg selv 6-7 år, men nøyaktig hva de skal fokusere på vil de fortsatt holde hemmelig.

Danskene vil bygge kunstig hydrogen-øy i Nordsjøen

Fremover: Aker har lenge sagt at de vil kjøpe arealer i Framneslia i Narvik for sin nye hydrogensatsing, men nå har de ombestemt seg: De mener at langtidsleie (altså feste), er godt nok. Det fremgår av brev Fremover har fått innsyn i.

Finansavisen: BMW-topp advarer om full stopp for hele bilbransjen dersom russisk gass forbys. I fjor utgjorde nemlig naturgass 54% av BMWs energiforbruk, og bilbransjen står alene for 37% av Tysklands naturgassforbruk.

Nå vurderer bilprodusenten å øke satsingen på andre energikilder, blant annet hydrogen og solenergi.

Her benytter vi anledningen til å minne om at den nye X5-en på Hydrogen snart kommer: 

BMWs hydrogenbil imponerer på vintertest

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.