Nyheter Nyheter
Å varme ovnene for å produsere stål krever mye energi. Foto: British Steel

British Steel vurderer å bytte fra gass til grønt hydrogen

Den britiske stålprodusenten gjennomfører nå en 6 måneders mulighetsstudie for å se om de kan bruke grønt hydrogen til å varme opp stålovnene. Dersom de lykkes kan miljøgevinsten bli enorm.

British Steel jobber allerede tett med EDF UK, UCL (University College London) og Materials Processing Institute for å redusere sine CO2-utslipp. Siden det er mye å ta av må de gjøre det i flere etapper, og de to første inntreffer i 2030 og 2035, før målet å er levere netto nullutslipp fra produksjonen innen 2050.

Dette er ambisiøse planer, og British Steel har derfor fått midler fra den britiske regjeringen for å gjennomføre en 6 måneder lang mulighetsstudie. Der skal de altså utrede om de kan bytte fra naturgass til grønt hydrogen når de skal varme opp selskapets stålovner.

— Kan ta 20-30% bedre betalt og kundene står fortsatt i kø

Kan bli stort

Dersom resultatene fra mulighetsstudien er positive, vil British Steel fortsette testingen i stor skala slik at teknologien utvikles videre. Målet er naturligvis å bruke grønt hydrogen på alle egne installasjoner, men også å gjøre teknologien tilgjengelig for de andre britiske stålprodusentene.

— Vi driver en energiintensiv industri hvor det ofte er vanskelig å kutte utslippene, sier Lee Adcock - miljø- og bærekraftsdirektør i British Steel. Klarer vi å bytte ut naturgassen med hydrogen vil det imidlertid spare oss for store CO2-utslipp.

— Det gjør denne studien både viktig og enormt spennende, både for oss og andre stålprodusenter. Vi er derfor ekstremt takknemlige for regjeringens støtte, sier han.

Aker Horizons og Statkraft vil produsere grønt hydrogen og ammoniakk i India og Brasil

Grønt hydrogen fra vindpark og solceller

Mulighetsstudien har en tidsramme på 6 måneder, og skal foregå ved stålverket på Teesside Beam Mill, som skal få grønn elektrisitet fra den nærliggende vindparken (Teesside Offshore Wind Farm) og et helt ny solcelleanlegg (fra EDF Renewables UK) som skal drive en hydrogenelektrolysator.

Tees Green Hydrogen vil dermed forsyne lokale bedriftskunder med hydrogen for å støtte avkarboniseringsarbeid og redusere forurensingen fra industrien.

Flere detaljer om mulighetsstudien får du på nettsidene til British Steel.

Tysklands første store hydrogen-knutepunkt

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Røde tall gir ikke omstilling

Knut Granlund, Enova

Stortinget må ta hydrogenansvar

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum
Ada Martine Jakobsen, Maritime CleanTech
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.