Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 7. juni

Pinsen har senket aktiviteten  i det norske hydrogenmarkedet, men her er de viktigste hydrogennyhetene i dag.

Oslo Børs: I følge en børsmelding har Horisont Energi signert en MoU med Lhyfe om å bruke fornybart grønt hydrogen produsert ved deres ammoniakkanlegg i Europa.

Lhyfe og Horisont Energi ønsker å samarbeide om felles utvikling av løsninger for å levere fornybart grønt hydrogen til ammoniakkproduserende anlegg i Norge og i Europa, da Norge har en meget sterk maritim sektor. Et første utviklingsprosjekt bestående av produksjonsanlegg for fornybart hydrogen og grønn ammoniakk kan lokaliseres i den nordlige delen av Europa. De to selskapene vil også i fellesskap søke etter strategiske posisjoner innen fornybar energi i Europa for å identifisere nye og eksisterende prosjektmuligheter for grønne ammoniakkanlegg i industriell skala.

Få med deg Den Store Sirkulærkonferansen 2022 i dag

Helgelendingen: Høyre med stortingsrepresentant Bård Ludvig Thorheim og andre parti på Stortinget har fått flertall for et slags "hurtigspor" som kan gjøre det raskere å etablere industri på Helgeland.

— Det meste av industri som etableres på Helgeland er veldig kraftkrevende, særlig prosessindustrien. Får å få tilgang på nok kraft må bedriftene ofte bygge ut eller utvide det som er med trafostasjoner, ledninger eller liknende. Nå er problemet at det tar 6-7 måneder bare å få en saksbehandler i NVE. Det gjelder også for dem som vil bygge ut småkraftverk, som er aktuelt mange steder på Helgeland, sier stortingsrepresentant Thorheim,

To av industrietableringene i Nordland som dette kan være aktuelt for, vil skje i Vefsn. Det er Gen2 Energy med hydrogenproduksjon på Baustein som planlegger utbygging fra høst 2022 og Bergen carbon solutions som skal drive med Carbon nano fibre. Også de jobber med utbygging fra høst 2022.

— Jeg mener at disse to prosjektene er av en sånn størrelse at de er opplagte kandidater til et hurtigspor, sier Thorheim.

Velger politiet hydrogen eller el?

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.