Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 17. juni

I vår nyhetsmorgen gir vi deg oversikt over nyhetsbildet i det norske hydrogenmarkedet. Her er dagens utvalgte.

iFinnmark: Hydrogenfabrikken i Berlevåg er nå offisielt åpnet. Testfabrikken ligger under EUs Horizon 2020-program, og startet med produksjon av hydrogen allerede i juni i fjor, men den offiselle åpningen skjedde altså først denne uken.

Vi benytter anledningen til å gratulere Christian Bue, som er daglig leder i både Varanger KraftHydrogen og Green Ammonia Berlevåg AS og resten av gjengen – og minner om vårt tidligere intervju:

 

Suksessfaktorene for hydrogen- og ammoniakkproduksjon i Berlevåg

Energi og Klima: LNG-boom i Europa undergraver klimamålene, advarer tysk tenketank i en fersk rapport som ble presentert i Brussel torsdag. Der får EU-kommisjonen kritikk for at den mangler ambisjoner når det gjelder energiøkonomisering i sin Repower EU-plan.

Sogn Avis: Hydro i Årdal er blant klimaverstingene i Norge: — Vi er klare over utslippene og jobber for å redusera dem, sier fabrikksjef Wenche Eldegard. Det innebærer blant annet å erstatte naturgassen på anlegget med hydrogen og bruke mer resirkulert aluminium.

Hydrogen24: Dagens store nyhet er at Hynion vil etablere 10 nye hydrogenstasjoner på strekningen Oslo-Kristiansand, og her bruker vi vår egen sak:

Hynion vil etablere «Vannlinjen»: 10 hydrogenstasjoner fra Oslo til Kristiansand

Nordlys: — Går Tromsø-ordførerens vindmølledrøm i oppfyllelse vil kraftprisen gå betydelig opp. Ikke bare for utbyggeren, men også for nordlendinger som er blitt godt vant med betydelig billigere strøm enn sør i landet, sier Troms Kraft.

NRK: Regjeringen vil selge kjempetomt til Narvik kommune, og det kan være gode nyheter for Aker Horizon - som tidligere har sagt at de vil satse tungt på grønt stål, hydrogen, batterier og datasenter.

Men ikke alle er like fornøyde. Svenske LKAB er også interessert i tomten, og legger ikke skjul på at de nå vil vurdere rettslige skritt.

 

Bosch vil halvere kosten på hydrogenstasjoner

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.