Nyheter Industri
Grunnarbeidet til biogassanlegget på Krogstad er i full sving. Her skal biogass omdannes til hydrogen. Foto: NRA/Aerial Visuals.

Produksjonsanlegg for biogass i Lillestrøm skal utvikle grønn hydrogen

Veidekkes datterselskap Seby AS har nå inngått kontrakt med Nedre Romerike Avløpsselskap IKS (NRA) om bygging av et biogassanlegg på Krogstad i Lillestrøm kommune.

— Mottaksanlegget er dimensjonert for å ta imot kommunalt avløpsslam fra 350.000 innbyggere. Når dette slammet råtner oppstår det gass, og det er denne ressursen vi nå ønsker å foredle, sa  Jon Mills, prosjektleder i Nedre Romerike Avløpsselskap IKS (NRA) til Hydrogen24.no da byggingen ble lagt ut på anbud i februar.

Og vinneren av anbudet ble altså Veidekke, som nå har bekreftet at de skal bygge produksjonsanlegg for biogass i Lillestrøm.

Nytt hydrogen-produksjonsanlegg lagt ut på anbud i dag

Selve byggingen skal forøvrig utføres av Veidekkes datterselskap Seby, som er de som formelt har inngått avtalen med Nedre Romerike Avløpsselskap IKS (NRA).

Fra slam til grønt hydrogen

Biogassanlegget skal ta imot slam fra eget renseanlegg og flere andre renseanlegg i østlandsregionen. Anlegget sikrer bærekraftig håndtering av avløpsslammet ved å utvinne energi i form av biogass som skal oppgraderes videre til klimapositiv grønn hydrogen.

Jon Mills, Gruppeleder / Prosjekt Nedre Romerike Avløpsselskap

— Prosjektet med produksjon av hydrogen er sannsynligvis blant regionens største bidrag for å nå nasjonale miljømål og FNs bærekraftsmål. Hydrogenproduksjon er et viktig miljøgrep og et riktig skritt i på veien mot sirkulær økonomi, så dette er tiltak for å møte fremtiden og bidra til det grønne skiftet.

Seby er en seriøs og solid samarbeidspartner med en tydelig miljøprofil som vil være en sentral bidragsyter til at prosjektet kommer trygt i havn, sier prosjektleder Jon Mills i NRA i pressemeldingen.

205 millioner kroner

Oppdraget er en totalentreprise på nær 205 millioner kroner eksklusiv mva, hvor produksjonsbyggene alene utgjør hele 6.000 kvadratmeter, og blant annet inkluderer et prosessbygg, slammottak, avvanningsbygg og administrasjonsbygg.

— Vi ser fram til å ta fatt på et spennende miljøprosjekt for NRA, sier
daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Seby AS. For oss som entreprenør er det motiverende å bygge et fremtidsrettet produksjonsanlegg for klimavennlig biogass, og vi takker så mye for tilliten og for oppdraget, sier han.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.