Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 28. juni

I vår nyhetsmorgen gir vi deg oversikt over nyhetsbildet i det norske hydrogenmarkedet. Her er dagens utvalgte.

E24: Tall fra Finanstilsynet viser at Aker BP er den mest shortede aksjen på Oslo Børs. Nel er imidlertid nummer to på listen.

Fiskeribladet: Når det gjelder bølgekraft mener Sintef-forsker Hans Christian Bolstad at farten må opp og kostnadene ned. Og han får støtte fra flere:

— For mange virker det som om havvind er løsningen på all havbasert grønn energi. Det er det ikke, sier stortingsrepresentant og medlem i næringskomiteen, Alfred Bjørlo (V). Potensialet i bølgekraft er stort, men det er ikke blitt løftet fram i tilstrekkelig grad, sier han.

Uansett vil en samlokalisering mellom havvind og bølgekraft være fornuftig, og da kan produsere hydrogen av overskuddskraften.

Dagsavisen: Både Europakommisjonens visepresident og Norges næringsminister var fulle av lovord om HydroVolts arbeid med å resirkulere elbilbatterier.

— Europa leder nå an i batteriindustrien, og EU har ekstremt høye ambisjoner om å bygge en hel verdikjede fra bærekraftig mineralutvinning til produksjon av battericeller og -pakker, og også resirkulering av batterier. Da er jeg opptatt av å vise til visepresidenten at vi har dette i Norge allerede, sier en entusiastisk næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) til Dagsavisen Demokraten.

Toppmøte om batterier

Nationen: Energiregnestykket går ikke opp: Stortingsflertallet og regjeringen styrer mot et kraftunderskudd, og det er på tide at næringsliv og media setter søkelys på dette, skriver Sivert Bjørnstad - næringspolitisk talsperson i Frp i en kommentar.

Peugeot, Opel og Citroen med hydrogenvarebiler

Finansavisen: Mandag morgen blir det kjent at Everfuel og TVIS (lokalt varmenettverk) har inngått en ny kontrakt i Danmark om å bygge ut anlegget slik at de får untyttet overskuddsvarmen fra hydrogenproduksjonen.

I forbindelse med avtalen investerer Everfuel i en 4,5 Megawatt varmepumpe for å kjøle ned prosesser forbundet med hydrogenproduksjon. Med den nye avtalen kan de etter planen supplere opp til 1800 husholdninger med varme per år

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.