Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2

Dagens hydrogen-saker i media: Mandag 21. mars

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

NRK Vestland: Mangel på strøm kan tvinge politikerene til å velge mellom klimaprosjekt. Lokale klimaprosjekt på land kan bli skrinlagt på grunn av mangel på strøm i Øygarden kommune. Nå ber Høyre og Rødt om at elektrifiseringen av sokkelen stanses, slik at blant annet Northern Lights og utbygging av hydrogenfabrikken til CCB Energy Holding kan fortsette. Olje og energiminister Terje Aasland vil derimot fortsette med elektrifiseringen av sokkelen, og mener at havvind vil være nøkkelen for å klare begge deler.

Hydrogen24: Florø blir piloten i ny miljøsatsing, der Ocean Hyway Cluster skal samarbeide med Equinor og Neptune Energy. Den nye klyngen starter nå arbeidet med programmet «Zero Emission Supply Chain», og tanken er å løfte blikket slik at man kutter utslipp i hele forsyningskjeden, i stedet for å fokusere på enkelt-aktiviteter.

Gjengangeren: Horten-selskapet Gen2 Energy har fått internasjonale tungvektere inn på eiersiden og hentet inn nye 150 millioner kroner. Planen nå er å øke bemanningen med ti ansatte i løpet av året. Dette vil gi selskapet, som utvikler og investerer i storskala produksjonsanlegg for grønn hydrogen, totalt 25 ansatte.

Adressa/Midtnorsk debatt: Forrige onsdag publiserte vi nyheten om at TrønderEnergi og HitecVision etablerer nytt nordisk fornybarselskap. Vel, ikke alle er like entusiastiske, og Rødts gruppeledere er definitivt ikke  positive:

— Avdemokratisering av energisektoren fortjener ikke heiarop, er tittelen på deres kommentar.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, Direktør UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.