Nyheter Politikk
Robert Habeck (nr 5 fra venstre), og kronprins Abdullah II (nr 4 fra venstre) på scenen under konferansen. Foto: Pressemelding

Den tyske regjeringen støtter avfall-til-hydrogen for å forsyne nasjonen

Den tyske regjeringen vil legge til rette for kjøp av grønt hydrogen laget av organisk avfall i Midtøsten og Nord-Afrika(Mena).

Nyheten kommer etter den to dager lange MEFED-konferansen i Jordan, som ble arrangert i fellesskap av den jordanske og tyske regjeringen.

Den tyske visekansleren Robert Habeck har allerede signert avtalen, og formålet er naturlig nok å gi Tyskland en jevn tilførsel av grønt hydrogen.

REPowerEU

Avtalen er med andre ord et godt eksempel på hvordan Tyskland virkelig har fått opp tempoet i det grønne skiftet etter at krigen i Ukraina startet og REPowerEU ble satt på dagsordenen.

Her er det også verdt å minne om den oppdaterte REPowerEU-planen fra 18. mai, der det ble fastslått at EU må importere hele 10 millioner tonn hydrogen per år innen 2030.

REPowerEU: Her er de 5 punktene du bør vite om

Tyske H2-Industries

Det er det tyske teknologiselskapet H2-Industries som står bak de enorme avfall-til-hydrogen-anleggene.

Anlegget i Egypt skal produsere 300.000 tonn grønt hydrogen hvert år, men det nye anlegget i MENA-regionen blir enda større. Her skal det etter planen produsere hele 2 millioner tonn grønt hydrogen årlig innen 2030.

Egypt skal lage hydrogen av avfall

— Hydrogen forventes å spille en nøkkelrolle i fremtidens globale energiøkonomi, og i løpet av de neste 10-årene vil avfall-til-hydrogen-anleggenes bidrag være helt avgjørende for å dekke behovet i markedet, sa Michael Stush, adm. dir. i H2-Industries til H2 View.

— Dette håper vi flere europeiske myndigheter vil forstå, og vi er derfor ekstremt glade for støtten fra den tyske ministeren, avslutter han.

Skal lage grønt hydrogen av søppelberg

Kilde: Pressemelding og H2-Wiew

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.