Nyheter Politikk
Robert Habeck (nr 5 fra venstre), og kronprins Abdullah II (nr 4 fra venstre) på scenen under konferansen. Foto: Pressemelding

Den tyske regjeringen støtter avfall-til-hydrogen for å forsyne nasjonen

Den tyske regjeringen vil legge til rette for kjøp av grønt hydrogen laget av organisk avfall i Midtøsten og Nord-Afrika(Mena).

Nyheten kommer etter den to dager lange MEFED-konferansen i Jordan, som ble arrangert i fellesskap av den jordanske og tyske regjeringen.

Den tyske visekansleren Robert Habeck har allerede signert avtalen, og formålet er naturlig nok å gi Tyskland en jevn tilførsel av grønt hydrogen.

REPowerEU

Avtalen er med andre ord et godt eksempel på hvordan Tyskland virkelig har fått opp tempoet i det grønne skiftet etter at krigen i Ukraina startet og REPowerEU ble satt på dagsordenen.

Her er det også verdt å minne om den oppdaterte REPowerEU-planen fra 18. mai, der det ble fastslått at EU må importere hele 10 millioner tonn hydrogen per år innen 2030.

REPowerEU: Her er de 5 punktene du bør vite om

Tyske H2-Industries

Det er det tyske teknologiselskapet H2-Industries som står bak de enorme avfall-til-hydrogen-anleggene.

Anlegget i Egypt skal produsere 300.000 tonn grønt hydrogen hvert år, men det nye anlegget i MENA-regionen blir enda større. Her skal det etter planen produsere hele 2 millioner tonn grønt hydrogen årlig innen 2030.

Egypt skal lage hydrogen av avfall

— Hydrogen forventes å spille en nøkkelrolle i fremtidens globale energiøkonomi, og i løpet av de neste 10-årene vil avfall-til-hydrogen-anleggenes bidrag være helt avgjørende for å dekke behovet i markedet, sa Michael Stush, adm. dir. i H2-Industries til H2 View.

— Dette håper vi flere europeiske myndigheter vil forstå, og vi er derfor ekstremt glade for støtten fra den tyske ministeren, avslutter han.

Skal lage grønt hydrogen av søppelberg

Kilde: Pressemelding og H2-Wiew

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.