Hydrogenfolk

 

Axel Klafstad, Green H AS
Axel Klafstad, Green H AS

— Nå fokuserer vi på investeringsbeslutninger og byggestart

Møt Axel Klafstad fra Green H i dagens spalte av Hydrogenfolk.

Hva har vært det viktigste for hydrogenbransjen og din virksomhet det siste halvåret?

I GreenH skjer det utrolig mye spennende hele tiden. Organisasjonen vår vokser og vi har mange prosjekter. Det siste halvåret har det vært flere viktige milepæler som flytter flere av våre planlagte anlegg frem mot investeringsbeslutning.

Et eksempel er prosjektet i Kristiansund. Prosjektet er et samarbeid med NorSea Group og Vestbase, og er så godt som «byggeklart». På basen er det etablert infrastruktur som kai, vann og avløp, tilgjengelig nett og felles industrivern (ISPS). De siste seks månedene har vi startet planprosess og jobber parallelt med både sluttbrukere og finansiering av anlegget. Et anlegg her vil skape nye, grønne arbeidsplasser i Kristiansund og bety mye for byen.

Et annet eksempel er fremdriften på mulighetsstudiet vi gjør sammen med Esso, Grieg Edge, og Green Ammonia rundt etablering av hydrogenproduksjon på Slagentangen. Et anlegg på denne «diamanten» av en maritim lokasjon, vil kunne forsyne de fleste skipene som seiler gjennom hovedstadsregionen og Østlandet med hydrogen.

Et siste spennende eksempel de siste seks månedene er at GreenH ble valgt ut som konsortium-partner for Heidelberg og Felleskjøpet sitt prosjekt. De skal, sammen med Egil Ulvan, kontrahere et nullutslipps frakteskip som skal gå i fast rute mellom Rogaland og Oslofjorden. Dette er et viktig stort steg nærmere å realisere hydrogenproduksjon i Rogaland. Et inspirerende prosjekt å være med på, med partnere som er fremoverlente og innovative.

For både GreenH og bransjen kommer vi ikke utenom å nevne IRA og behovet for at Norge utvikler tilsvarende støtteordninger som noe som er svært viktig for bransjen.

Og hva tror du blir det viktigste for dere det neste halvåret?

For oss er det viktigste å fortsette det gode arbeidet med våre partnere og prosjekter for å komme nærmere en endelig investeringsbeslutning og byggestart.

Hvordan reiser du til og fra jobb?

Jeg bor rett ved T-banen så jeg tar denne stort sett hver dag. Vi har garderobe og dusj på kontoret så jeg prøver å løpe en til to ganger i uken.

Du blir utpekt til Enova-sjef for en dag: Hvilket område, felt eller bransje vil du tildele Enova-midler?

Jeg synes at Enova gjør en fremdragende jobb for å fremme det grønne skiftet i Norge. Jeg ville satt opp et støtteprogram som kan støtte driftskostnader forbundet med produksjon og distribusjon av grønne drivstoff og jeg ville sett på å støtte merkostnaden ved bruk av hydrogen.

Dette vil hjelpe hydrogenaktører og forbrukere til å ta investeringsbeslutning.

Hvordan ser din drømmehelg ut?

Aktiviteter med barna (har 3 stk). Gjerne tur på teknisk museum og lære barna om alt fra dampmaskiner, data og IT til vannkraft. Eller kjøre damplokomotiv på Krøderbanen.

TRYKK FOR Å SE FLERE DELTAGERE I HYDROGENFOLK!

 

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.