Hydrogenfolk

 

Håvard Grøtan Nilsen, NTE
Håvard Grøtan Nilsen, NTE

— Å sette pilotanlegget i drift i år blir en stor og viktig milepæl

Hva har vært det viktigste for hydrogenbransjen og din virksomhet det siste halvåret?

Her må jeg nok trekke linjen litt lengere tilbake, for hos oss ble det nesten en ny tidsregning når vi mottok tilsagnet fra Enova sommeren 2022 for å bygge hydrogenknutepunktet vårt i Rørvik.

Denne tildelingen var ikke viktig bare for oss, men for hele bransjen, ettersom dette kan være veldig utløsende for et hydrogenmarked i Norge.

Samtidig har bevisstheten rundt hydrogen økt i samfunnet generelt, og jeg tror mange flere nå ser hvordan hydrogen bør bli en naturlig del av energimiksen i et bærekraftig og grønt samfunn.

Og hva tror du blir det viktigste for dere det neste halvåret?

Først og fremst må vi få klarhet i rammene rundt differansekontrakter for hydrogen, ettersom dette naturligvis vil tilrettelegge for en hurtigere og større etablering av hydrogenmarkedet i Norge. Samtidig er det viktig at aktører fra alle ledd i næringskjeden for hydrogen fortsetter å snakke sammen for å komme opp med gode tekniske og markedsmessige løsninger i fellesskap – her må vi dra i samme retning om hydrogen skal bli det vi ønsker.

Samtidig skal i løpet av året sette pilotanlegget vårt for komprimert hydrogen i Rørvik i drift, hvilket blir en stor og viktig milepæl som vi ser veldig frem til.

Hvordan reiser du til og fra jobb?

Sykkel – året rundt. For min del tar det omtrent like lang tid som å kjøre bil, og da er valget veldig enkelt – miljøvennlig, økonomisk og forfriskende (spesielt vinterstid).

Du blir utpekt til Enova-sjef for en dag: Hvilket område, felt eller bransje vil du tildele Enova-midler?

Med de tildelingene som har kommet det siste året vises det at virkemiddelapparatet og myndighetene mener alvor med hydrogen, og jeg tror dette er en viktig brikke for at markedet skal utløses.

Hvordan ser din drømmehelg ut?

Med et relativt høyt tempo i hverdagen kan helga med fordel være ganske så rolig, men vi tar oss gjerne en tur over grensa til Åre der det er nok å finne på for store og små både på sommeren og vinteren.

TRYKK FOR Å SE FLERE DELTAGERE I HYDROGENFOLK!

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.