Nyheter Nyheter

Dagens hydrogen-saker i media: Tirsdag 15. februar

Vi holder deg oppdatert.

Finansavisen: I følge Finansavisens børskommentar ble mandag en særs volatil dag på Oslo Børs. Det gikk blant annet ut over børsdebutanten Hyon som falt 7,3% til 2,7 kroner.

Men ikke alle gikk ned, Hexagon Purus fortsetter derimot oppturen med å hanke inn millliardkontrakter, og salget av hydrogensylindre til India ga en økning på 6,9%.

TU.no: Jobben med å gjøre skipsfarten grønn fortsetter. Wärtsila har derfor levert en motor som bruker ammonikakk som drivstoff til testsenteret Energy House på Stord. Motoren har rundt 4000 hk og skal testes på ulike blandinger av ammoniakk og diesel, og blandinger av ammoniakk og naturgass.

DN Investor: Hydrogenpro tjener mer, men taper også mer på driften. Driftsresultatet var på -19 millioner i fjerde kvartal -21, mot -12 millioner i tredje kvartal 21.  Hydrogenpro hadde ved utgangen av kvartalet fortsatt penger på bok. Kontantbeholdningen var på 382 millioner kroner, mot 443 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal.

Selskapet har nå en aktiv pipeline på 4,9 til 12,0 GW, sammenlignet med 8,2 GW ved utgangen av tredje kvartal. (Les mer om Hydrogenpro og deres nye kontrakter her!)

— Utsiktene for selskapets tjenester fortsetter å styrke seg støttet av et stadig økende fokus om behovet for en energiomstilling bort fra fossile energikilder. Dette manifesteres gjennom et økende antall muligheter og prosjekter innenfor det grønne hydrogen», heter det i kvartalsrapporten.

E24:  Bergenske GreenStat vokser voldsomt, og planlegger å gå på børs: — Vi må fortsatt gjøre litt grunnarbeid sier daglig leder og gründer Vegard Frihammer til E24.

Les også: HYDS samarbeider med GreenStat og Alltec Services

Fædrelandsvennen: 112 år gamle Glencore Nikkelverk kom på delt andreplass da Norges smarteste industribedrift ble kåret, og det er naturligvis de ansatte stolte av.

— At vi har egen forskningsavdeling, egen prosjektavdeling og alt vi trenger av verksteder. Og helt avgjørende: Alle jobber sammen hele tiden, sier Kai Johansen – Director of Operational Excellence til Fædrelandsvennen. Nå skal altså Nikkelverket også bygge en ny, intern hydrogenfabrikk.

Dinside: Ny rapport viser at elbilen kan være ni ganger mindre skadelig for klimaet enn bensin- og dieselbiler. Forskerne har studert utslippene under hele bilens levetid – fra produksjon, via forbruk under kjøring, til gjenvinning. Data fra 790 ulike bilmodeller danner grunnlaget for resultatene.

Fiskeribladet: Lerøy Havfisk snuser på ammoniakk som drivstoff, og er med i et prosjekt som kan gi massive utslippskutt. Byggestart på tråleren antas å være mellom tre og seks år frem i tid.

Vest-Telemark Blad: Både i Seljord og Brunkeberg er det prosjekt på gang for å etablere fyllestasjon for biogass, men om det er marked for fyllestasjon begge stedene er man ikke enige i. Begge har i hvert fall søkt Enova om støtte.

– Biogass er nå. En fyllestasjon bør være på plass i løpet av 2023, sier Svein Sund – markedssjef i Gasnor – som som har inngått ei intensjonsavtale om å bygge fyllestasjon i Brunkeberg. Også hydrogen, men dette ligger lenger frem i tid, sier hanl..

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.