Nyheter Politikk
Ingebjørg Telnes Wilhelmsen, generalsekretær Norsk Hydrogenforum. Foto: Ludvig Gundersen

Norsk Hydrogenforum savner produksjonsmål for hydrogen

— Vi hadde håpet tilleggsmeldingen ville gi mer konkrete leveranser, sier generalsekretær Ingebjørg Telnes Wilhelmsen i Norsk Hydrogenforum.

Etter at Høyre ba om «høyere tempo, tydeligere mål og økt forutsigbarhet» i sin plan for å sette norsk energi i arbeid, var det knyttet store forventninger til hvordan regjeringen ville svare.

Svaret fikk vi da olje- og energiminister Terje Aasland (AP) lanserte tilleggsmeldingen på fredag, og nå har også Norsk Hydrogenforum kommet med sine betraktninger.

Alt du bør vite om hydrogen i regjeringens nye melding om energipolitikk

Svarer ikke helt til forventningene

— Vi hadde nok håpet at tilleggsmeldingen ville gi mer konkrete leveranser, i tråd med de ambisiøse signalene regjeringspartiene tidligere har kommet med, sier generalsekretær Ingebjørg Telnes Wilhelmsen på Norsk Hydrogenforums nettsider.

— Vi liker at regjeringen sier de vil ha en offensiv satsing på hydrogen, og det at produksjonen av hydrogen skal støttes av et godt utbygd virkemiddelapparat er både viktig og riktig, skriver Norsk Hydrogenforum.

De har likevel merket seg at regjeringen fortsatt ikke vil tallfeste noe produksjonsmål for hydrogen, og mener at dette er lite offensivt.

— Bra på olje og gass, hydrogen og CCS

Trenger ikke flere utredninger

I tilleggsmeldingen skriver regjeringen at den vil gjennomføre en ekstern utredning av hvordan staten kan bidra til å bygge opp en sammenhengende verdikjede for hydrogen, der produksjon, distribusjon og bruk utvikles parallelt.

Heller ikke dette imponerer Norsk Hydrogenforum, som mener at vi allerede har nok av faglige rapporter og utredninger:

– Vi vet at Norge har de beste forutsetninger for å gå i front og skape store verdier på hydrogenområdet. Nye utredninger vil bare trenere utviklingen og gi våre konkurrenter et enda større forsprang i kampen om å vinne markedene for både teknologi- og energileveranser, sier NHFs styreleder Steffen Møller-Holst.

Vil fortsette med konstruktive innspill

— Jeg oppfatter at regjeringen og næringslivet i stor grad er enige om retningen. Jeg har derfor tro på at vi i felleskap vil få plass en mer målrettet og treffsikker hydrogenpolitikk, avslutter generalsekretær Ingebjørg Telnes Wilhelmsen på foreningens nettsider.

— Norsk gassproduksjon må gå for fullt i mange tiår fremover

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.