Hydrogenfolk Industri
I dagens sommerspalte av Hydrogenfolk møter du Bente Traa fra Hystar. Foto: Privat

#Sommerspalte 2023:

— Vi er inne i en kjempespennende tid

Det globale hydrogenmarkedet er i sterk vekst. Så hos oss ligger hovedfokuset på å øke produksjonskapasiteten, sier Bente Traa fra Hystar.

#1. Vi er nå halvveis i 2023: Hvis du skal trekke frem minst ett høydepunkt så langt: Hva har vært det viktigste for din virksomhet det siste halvåret?

For Hystar har det vært mye spennende i år, så det er nesten litt vanskelig å trekke frem bare noen få punkter her:

Vi startet året med å annonsere vår Serie B investeringsrunde, vi har bygget opp Hystar Innovation Centre, og vi skal levere et 1.5 MW prosjekt til Kårstø mot slutten av året.

Vi har også blitt valgt som stack-leverandør til Rørvik Hydrogen Hub, og i juni annonserte vi at vi skal levere en 5 MW elektrolysør til det polske selskapet Polenergia.

Hystar har signert storkontrakt!

I parallell med dette har vi fokus på å skape robuste leverandørkjeder for å sørge for at vi kan øke produksjonskapasiteten.

#2. Sommerferien går fort. Hva ser du mest frem til det neste halvåret?

Vi er inne i en kjempespennende tid, Hystar har en unik PEM-teknologi og det globale hydrogenmarkedet er i sterk vekst. Så hos oss ligger hovedfokuset på å øke produksjonskapasiteten både på stacker og systemer.

Vi skal ansette til mange spennende roller det kommende halvåret, til de fleste virksomhetsområder inklusive manufacturing. I tillegg leder jeg arbeidet med å få på plass vår automatiserte GW-linje. Den skal stå klar i løpet av 2025, og er noe jeg vil trekke frem som det aller mest givende for min del.

#3. Det har vært mye snakk om differansekontrakter, og det meste tyder på at vi nærmer oss en avklaring denne høsten - med virkning fra 2024. Hva vil det eventuelt si for din virksomhet, og er det andre tiltak du ønsker å trekke frem?

Som elektrolysørprodusent med en global kundebase ser vi hvor mye differansekontrakter har å si for utrullingshastigheten av nye hydrogenprosjekter.

Investeringsbeslutninger går så utrolig mye raskere som følge av sterkere commitment fra sluttbrukerne.

Vi heier på alle tiltak som gjør omstillingen til en grønnere verden raskere og enklere, så vi håper naturlig nok på vegne av alle norske hydrogenselskaper og sluttbrukere at differansekontraker kommer på plass.

#4. I fjor var det høye strømpriser, i år har vi lav kronekurs. Har det påvirket dere så langt?

Det er ønskelig med en mer stabil kronekurs, jeg antar vi har dette til felles med de fleste andre eksportbedrifter. Vi håper dette bedrer seg utover året.

Når det gjelder strømpris, så er vi i første rekke indirekte eksponert av dette gjennom kundene våre. Solide business-case for grønn hydrogenproduksjon fordrer at kundene våre får tilgang på fornybar strøm til en fornuftig pris.

#5. Sommerferien nærmer seg, og med tidenes svakeste kronekurs blir utenlandsferien dyr. Hvor tilbringer du årets sommerferie?

Jeg ser frem til seiling og bading med familien nedover Svenskekysten, og så blir det en tur til Frankrike.

#6. Hvis du får kollegaer på besøk i sommer: Hva vil stå på menyen?

Fisk på grillen i godt lag slår aldri feil! 😊

Trykk her for å se alle deltagerne i vår #Sommerspalte 2023

PS: Også fjorårets sommerspalte var populær, du finner alle deltagerne fra 2022 her!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.